Ez a vitaminokban gazdag, színes egytálétel úgy készül, hogy a rizzsel összekevert mángoldot paradicsomkarikákkal rétegesen lerakjuk, gruyere sajttal ízesített tejsodót öntünk rá, és megsütjük. Provence-ban az étel neve „tian”, amit arról a kerámiatálról kapott, amelyben készítik.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). A rizst 10-15 perc alatt vagy a csomagoláson található útmutatás szerint éppen csak puhára főzzük, és jól lecsepegtetjük.
Levágjuk a mángoldról a kemény szárát és feldaraboljuk. A leveleit 2 cm széles csíkokra vágjuk. A szárakat egy lábas forrásban lévő vízbe dobjuk, majd nagyjából 2 percnyi forralás után a leveleket is hozzáadjuk, és 1-2 perc alatt puhára főzzük. Szűrőedényben lecsepegtetjük, majd hideg folyó víz alatt leöblítjük. A felesleges vizet alaposan kinyomkodjuk belőle.
Összekeverjük a rizzsel, majd a reszelt gruyere sajt felét és a kakukkfüvet is hozzáadjuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy 2 literes agyag kerámiatálat vagy lapos tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal. A mángoldos-rizses keverék felét a tálba kanalazzuk, és szétterítjük. Rárakjuk a felszeletelt paradicsom felét, majd a többi rizses keveréket.
A tejjel összekevert tojást a rizses keverékre locsoljuk. Rárakjuk a maradék paradicsomkarikákat, majd megszórjuk a maradék gruyere sajttal. Kb. 45 percig sütjük, illetve addig, amíg a tojásos keverék kissé megszilárdul, és az étel tetején a sajt pirulni kezd. Azonnal, még melegen tálaljuk.