Pudingkocka recept

Pudingkocka

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
30

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régen ennek a süteménynek nagy sikere volt a cukrászdákban, de sajnos idővel egy kicsit feledésbe merült. Nekem is az egyik nagy kedvenc süteményem volt. Hétvégén elkészítettem, egy kicsit nosztalgiáztam ... persze, hogy nagy sikere volt itthon. ;) Mézes tészta lapok között házilag készített vanília és csokoládékrém található. Teteje pedig csokimázzal van leöntve. Az nagyon fontos, hogy fogyasztás előtt egy nappal korábban készítsük el, mert a mézes tészta csak másnapra lesz puha ... Igazi mámorító sütemény.! Készítsd el és nyűgözd le vele a családod! Ha egyszer kipróbálod, biztos, hogy gyakran fogod elkészíteni! :)
8 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 2 db tojás
  • 2 ek. méz
  • 1 kiskanál sütőpor
  • Krém hozzávalói:
  • 8 dl tej
  • 8 ek. liszt
  • 25 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse vanília aroma (30 ml)
  • Csokimáz hozzávalói:
  • 5 ek. porcukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg ráma margarin

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

1. A tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, majd a sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

2. Az összegyúrt tésztát három egyenlő részre osztjuk.

3. Egy lisztezett, sík felületen a tésztabucikat külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 perc alatt (halvány színűre) egymás után kisütjük a három tészta lapot.

4. Elkészítjük a krémet: A tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot. Félre tesszük hűlni.

5. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt lisztes pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel jól összekeverjük.

6. A krémet elfelezzük. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe pedig vanília aromát keverünk.

7. Az első tészta lapot vaníliás krémmel kenjük meg. Erre ráteszünk egy tészta lapot, és ezt pedig kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tészta lapot, azt pedig csokimázzal öntünk le.

8. Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a sütemény tetejére.

9. Másnap tálalás előtt, szép, egyforma kockákra felvágjuk.


Pudingkocka

Pudingkocka

Régen ennek a süteménynek nagy sikere volt a cukrászdákban, de sajnos idővel egy kicsit feledésbe merült. Nekem is az egyik nagy kedvenc süteményem volt. Hétvégén elkészítettem, egy kicsit nosztalgiáztam ... persze, hogy nagy sikere volt itthon.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés