Pudingos-meggyes kosárka recept

Pudingos-meggyes kosárka
3.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3037

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon egyszerű meggyes pite recept.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0.5 csomag sütőpor
  • vanília aroma
  • 10 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 30 dkg friss vagy fagyasztott meggy
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 0.5 dl meggylikőr
  • 2 evőkanál vanília puding
  • 1 dl víz

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a többi hozzávalót, és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni, addig elkészítjük a tölteléket: a meggyet, a cukrot, és a rumot feltesszük főni, mikor a meggy már megfőtt öntünk bele meggylikőrt, a vaníliás pudingot a vízzel kikeverjük, és hozzátesszük a megfőtt meggyhez és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát 3 mm-re nyújtjuk, a formához mérten szaggatjuk, fánkszaggatóval vagy pohárral. A formákat kivajazzuk beletesszük a tésztát, mindegyikbe teszünk a meggyes pudingból és a tetejére egy kiszúrt tésztát teszünk. 180 C-on 20 percig sütjük.


Pudingos-meggyes kosárka recepthez kapcsolódó receptek

Pudingos-meggyes kosárka

Pudingos-meggyes kosárka

Nagyon egyszerű meggyes pite recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés