Pudingos-túrós csiga recept

Pudingos-túrós csiga
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
717

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már régóta izgatta a fantáziámat ez a gusztusos pudingos-túrós finomság. Péntek délután neki is álltam elkészíteni, hogy vacsorára tudjanak enni belőle. Nagy előnye amellett, hogy nagyon finom, a tésztája a tölteléknek köszönhetően nem szárad ki. Vacsorára vagy akár reggelire egy pohár tej mellé isteni! Családom szó szerint falta, hamar elfogyott az utolsó morzsáig! Érdemes elkészíteni, nem fogod megbánni!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 45 dkg liszt
  • 2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg kristálycukor
  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 1 csomag instant szárított sütőélesztő
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • szóráshoz porcukor

Töltelék hozzávalói:

  • 25 dkg túró
  • 3 dl tej
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 1 db kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés:

1. Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttassuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.

2. Közben elkészítjük a tölteléket: A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos módon. Ha elkészült félre tesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.

3. A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb. fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

5. Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.


Pudingos-túrós csiga recepthez kapcsolódó receptek

Pudingos-túrós csiga

Pudingos-túrós csiga

Már régóta izgatta a fantáziámat ez a gusztusos pudingos-túrós finomság. Péntek délután neki is álltam elkészíteni, hogy vacsorára tudjanak enni belőle. Nagy előnye amellett, hogy nagyon finom, a tésztája a tölteléknek köszönhetően…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés