Pudingos gesztenyés süti recept

Pudingos gesztenyés süti
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
6495

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl kávé
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 db citrom leve és héja

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 db rumaroma
  • 2 csomag csokoládé pudingpor
  • 0.5 liter tej

Elkészítés

A tészta hozzávalóit, mint a piskótát kikeverjük, tehát a tojásokat szétválasztva, majd összekeverjük a leírtakkal. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb.45 perc alatt készre sütjük.

A margarint a porcukorral, gesztenyével és a rummal jól összekeverjük. Közben a tejben a pudingot megfőzzük, és ha teljesen kihűlt, jól összedogozzuk a két masszát, és a kihűlt tésztára simítjuk, majd tortadarával megszórjuk a tetejét.

Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Nagyon finom!!


Pudingos gesztenyés süti recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pudingos gesztenyés süti recepthez

thumb
Bali78 - 2013. október 12.
Isteni ez a süti, csak annyi módosítással, hogy nem sütök hozzá piskótát!!!! Kekszet beáztatok rumos tejbe, s az az alja.Tulajdonképpen krém az egész, s mi így szeretjük!