Pudingos gyümölcstorta recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Bevallom őszintén nem volt kedvem sütkérezni ezekben a 40 fokos hőségben. De most végre olyan "sütni lehet" idő lett ... így hétvégén neki is álltam egy igazi klasszikus, de akár úgy is mondhatnám retros desszertnek. Ez nem más mint, mindenki számára jól ismert ... pudingos gyümölcstorta! Szerintem az évek múlásával még nagyon sokáig örök sláger marad. ;) Ebbe a tortába még azt is nagyon szeretem, hogy olyan gyümit teszek rá amilyet csak szeretnék, ezért nem lehet megunni ... lehet rá tenni: ribizlit, szedret, epret, málnát, barackot, szőlőt, kivit, banánt, ananászt ... stb.
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta hozzávalói:
- 4 evőkanál liszt
- 4 db tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
Pudingos töltelék hozzávalói:
- 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- tetszés szerinti gyümölcs
Tetejére:
- 1 csomag tortazselé (Dr. Oetker)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2.5 dl víz
Elkészítés
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a vaníliás cukorral összekeverjük. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük, majd finoman belekeverjük a vaníliás-tojássárgáját. Végül pedig nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a sütőporral kevert lisztet.
2. Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába beleöntjük (simítjuk) a tészta masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).
3. Közben a pudingot a szokásos módon jó sűrűre megfőzzük.
4. A megsült tésztát a formából kiborítjuk és a langyosra kihűlt pudingot a torta közepére rákenjük. A megmosott (felvágott) gyümölcsöket pedig ráhelyezzük a pudingra.
5. A tortazselét a csomagolás hátulján olvasható leírás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsökre ráöntjük.
6. Tálalás előtt pár órára tegyük be a hűtőbe!