Pudingos szőlős kosárka recept

Pudingos szőlős kosárka
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
404

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy muffinsütőt előkészítünk. Kétfélét, és két adagot is készíthetünk belőle, mert elég sok tésztát tudunk kisütni a réteslapból. A negyedik kép ilyen. Tutti-Frutti pudingpor és Smartis cukorka, a díszítést a gyerekek imádták.

4 személyre

  • 1 csomag réteslap
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál porcukor (szóráshoz)
  • 1 ml vaníliaaroma
  • 10 dkg szőlő (12 szem)
  • 15 dkg mascarpone

Elkészítés

A tejet cukorral felforraljuk. A kevés, kb. 1 dl hideg félretett tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a forró tejhez adjuk, és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, és a vaníliaaromát belekeverjük, majd a krémsajtot is hozzáadjuk.

Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval - egyszerre 4-et -, akkora darabokat, hogy a muffinsütőt kibéleljük vele. Mintha szalvétát tennénk bele, csak forgassuk el, hogy körben legyenek a lapok. A kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt.

A kihűlt kosarakba töltjük a még langyos krémet, és mindegyikbe tegyünk leszemezett szőlőt. Ezután tegyük hűtőbe. Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.


Pudingos szőlős kosárka recepthez kapcsolódó receptek

Pudingos szőlős kosárka

Pudingos szőlős kosárka

Egy muffinsütőt előkészítünk. Kétfélét, és két adagot is készíthetünk belőle, mert elég sok tésztát tudunk kisütni a réteslapból. A negyedik kép ilyen. Tutti-Frutti pudingpor és Smartis cukorka, a díszítést a gyerekek imádták.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés