Pulyka rakottas recept

Pulyka rakottas
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
6179

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kiadós, ízes étel, hétvégi kedvencünk. 4 személyes család dupla adagja. Vasárnap hidegen kenyérszeletek közé csomagoljuk a maradék pecsenyét, így a napot főzés helyett kirándulással tölthetjük:)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 db pulykamedalion
  • 3 evőkanál házi zsír
  • pulykasült hús fűszer
  • 6 db zsemle
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 db tojás
  • 1 mokkáskanál szerecsendió reszelék
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 4 szem borókabogyó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • 3.75 dl 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál sós pritaminpaprika krém
  • 10 dkg trappista-karaván sajt vegyesen

Elkészítés

A húst nagyobb szeletre kiverjük, alaposan bedörzsöljük a sós pulyka fűszerrel. Mélyebb serpenyőben felhevítjük a 3 evőkanál zsírt, és 3-4 szeletenként megkapatjuk benne a hús mindkét oldalát. Figyeljük, hogy nagy hőn, gyorsan piruljanak, ne pedig levet engedve főjenek. Kivesszük, a szaftot ketté osztjuk. A zsemléket ételízesítős vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a tojással, pritaminpaprika krémmel, borssal, szerecsendióval. A visszamaradt sültes zsiradék felében megdinszteljük az egyik nagyon apróra vágott vöröshagymát, beleforgatjuk és átsütjük a zsemlés masszát, de csak annyira, hogy kissé összeálljon.

A zsír másik felével kikenünk egy mélyebb, hosszúkás sütőtálat, megszórjuk az őrölt pirospaprikával. Függőlegesen állítva egymás mellé rétegezzük a félig sült húsokat úgy, hogy egyik oldalukat mindig bevonjuk egy púpos evőkanálnyi zsemlés töltelékkel. Töltelékes oldallal indítunk, töltelékes oldallal zárunk, közben van a húsos-töltelékes réteg. A maradékkal bevonjuk a rakottas tetejét, oldalát is. A másik vöröshagymát vékonyra szeljük, a tálba helyezzük. A tejet elkeverjük a kicsit megsózott tejföllel, a megroppantott borókabogyókkal együtt köré- és ráöntjük.

Fedő nélkül, a hideg sütőbe csúsztatva és azt 170 fokra állítva összesen kb.60 percig sütjük. 50 perc múlva kivesszük, durvára reszelt sajttal megszórjuk, még 10 percre visszatoljuk, hogy kellően ráolvadjon a sajt. Közben elzárjuk a hőt. Negyedórás pihentetés után tálalhatjuk. A szaftja nagyon ízesre sűrűsödik. Hidegen is finom. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Pulyka rakottas recepthez kapcsolódó receptek

Pulyka rakottas

Pulyka rakottas

Kiadós, ízes étel, hétvégi kedvencünk. 4 személyes család dupla adagja. Vasárnap hidegen kenyérszeletek közé csomagoljuk a maradék pecsenyét, így a napot főzés helyett kirándulással tölthetjük:)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pulyka rakottas recepthez

Vira - 2014. március 07.
Hasonló mint a csirkemell torta. Kirándulásra az is tökéletes. Köszönöm Vira
Dóra - 2011. november 29.
Laktatós egytálétel, barnarizsre ágyazva készítettem. Másnap vacsorára a maradék megdermedt szaftot kenyérre kentem, vékonyra szelt hideg hússal együtt ettük. Jóízűen fenséges volt:)
ritus - 2011. november 22.
Nagyon kiadós, ízletes, másoknak is ajánlom.