Pulyka zúza pörkölt, penne tésztával, és kovászos uborkával recept

Pulyka zúza pörkölt, penne tésztával, és kovászos uborkával
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
4298

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kovászos uborka receptjét keressétek a saláták között.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg pulyka zúza
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • só, bors
  • őrölt paprika
  • kevés őrölt kömény
  • 2 db csöves paprika (szárított, erős)
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 3 szem szegfűbors
  • 2 dkg szárított vargánya gomba
  • 25 dkg penne tészta

Elkészítés

A gombát 2 dl langyos vízben átöblítjük, majd ugyanennyi vízbe beáztatjuk. A pulyka zúzát alaposan átmossuk, és felaprítjuk 2-3 mm lemezkékre. A vöröshagymát megpucoljuk, és felaprítjuk, majd a felhevített zsíron megdinszteljük. Amikor már üvegesedik, rátesszük a köményt, a borsot, a pirospaprikát, és a felaprított húst. Fehéredésig sütjük.

Ráöntjük a beáztatott gombát, sózzuk, és beletesszük a többi fűszert, valamint a csöves paprikát. Fedő alatt puhára főzzük. Figyeljünk, le ne süljön, pótoljuk a vizet. Amennyiben rendelkezünk kuktával, lényegesen lerövidíthetjük a főzési időt.

Amikor a primőrök ára kedvezőbben alakul, már sárga paprikát és paradicsomot is tehetünk a pörköltünkbe, igaz ekkor lecsós ízt adunk az ételnek.

A tésztát sós olajos vízben főzzük ki, így nem ragad össze. Tálaláskor kovászos uborkát kínáljunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!!


Pulyka zúza pörkölt, penne tésztával, és kovászos uborkával recepthez kapcsolódó receptek

Pulyka zúza pörkölt, penne tésztával, és kovászos uborkával

Pulyka zúza pörkölt, penne tésztával, és kovászos uborkával

A kovászos uborka receptjét keressétek a saláták között.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés