Pulyka zúza pörkölt, penne tésztával, és kovászos uborkával

Pulyka zúza pörkölt, penne tésztával, és kovászos uborkával

A kovászos uborka receptjét keressétek a saláták között.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg pulyka zúza
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • só, bors
  • őrölt paprika
  • kevés őrölt kömény
  • 2 db csöves paprika (szárított, erős)
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 3 szem szegfűbors
  • 2 dkg szárított vargánya gomba
  • 25 dkg penne tészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A gombát 2 dl langyos vízben átöblítjük, majd ugyanennyi vízbe beáztatjuk. A pulyka zúzát alaposan átmossuk, és felaprítjuk 2-3 mm lemezkékre. A vöröshagymát megpucoljuk, és felaprítjuk, majd a felhevített zsíron megdinszteljük. Amikor már üvegesedik, rátesszük a köményt, a borsot, a pirospaprikát, és a felaprított húst. Fehéredésig sütjük.

Ráöntjük a beáztatott gombát, sózzuk, és beletesszük a többi fűszert, valamint a csöves paprikát. Fedő alatt puhára főzzük. Figyeljünk, le ne süljön, pótoljuk a vizet. Amennyiben rendelkezünk kuktával, lényegesen lerövidíthetjük a főzési időt.

Amikor a primőrök ára kedvezőbben alakul, már sárga paprikát és paradicsomot is tehetünk a pörköltünkbe, igaz ekkor lecsós ízt adunk az ételnek.

A tésztát sós olajos vízben főzzük ki, így nem ragad össze. Tálaláskor kovászos uborkát kínáljunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!!