Pulykakolbásszal töltött gombafejek recept

Pulykakolbásszal töltött gombafejek

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1635

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pulykakolbász, zöldségek és sajtreszelék zamatos keverékével töltött gombát előételnek kínálhatjuk. Meglepően kevés zsírt és kalóriát tartalmazó, mégis igen ízletes harapnivaló.

6 személyre

  • 12 db nagy, portobello (barna kalapú csiperke) gomba
  • 7.5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • 5.5 dkg pulykakolbász héj nélkül
  • 1 db nagy, apróra vágott vöröshagyma
  • 1 db kis, kimagozott és apróra vágott piros húsú paprika
  • 0.25 kiskanál bors

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). Levágjuk a gomba tönkjét, és felaprítjuk. Két evőkanálnyi zsemlemorzsát összekeverünk a parmezán sajttal.

1 kiskanál olívaolajjal vékonyan kikenünk, vagy olajozósprayvel bepermetezünk egy nagy teflonserpenyőt, és közepes lángra tesszük. Belerakjuk a héjából kibontott pulykakolbászt, és addig pirítjuk, amíg barnulni kezd, közben egy fakanál élével fellazítjuk a csomós részeket. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a gombatönköket, és időnként megkeverve a tűzön hagyjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Belekeverjük a maradék zsemlemorzsát és a fűszerpaprikát, majd levesszük a serpenyőt a tűzhelyről.

A gombafejeket megtöltjük, és egy sütőlapra tesszük. Rászórjuk a parmezános zsemlemorzsát. Körülbelül 9 percig sütjük, amíg a gomba átforrósodik, és a sajt aranybarnára sül a tetején.

Tipp:

• Alacsony zsírtartalmú, fűszeres pulykakolbászt keressünk. A töltelék puhább lesz, ha teljes kiőrlésű lisztből készült, friss kenyérmorzsát használunk. A kenyeret háztartási robotgépben vagy turmixgépben törhetjük morzsává.

Miért egészséges?

Bár a gombák nem tartalmaznak vitaminokat és ásványianyagokat, a közelmúltban végzett kutatások szerint azonban gyógyító fitovegyületekben gazdagok. Az egyik legegészségesebb képviselőjük a shiitake.

A recept tápértéke:

Energia 100 kcal, zsír 3 g (ebből telített 1,5 g), fehérje 5 g, szénhidrát 14 g, nátrium 230 mg (só 0,57 g), élelmi rost 1,5 g.


Pulykakolbásszal töltött gombafejek

Pulykakolbásszal töltött gombafejek

A pulykakolbász, zöldségek és sajtreszelék zamatos keverékével töltött gombát előételnek kínálhatjuk. Meglepően kevés zsírt és kalóriát…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés