Pulykamáj zöldborsós rizskupolával recept

Pulykamáj zöldborsós rizskupolával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
703

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyszerű rizs köretet gazdagabbá teszi, vidámítja a zöldborsó, a frissen aprított snidling. A felezett kis paradicsomok a salátát pótolják.

2 személyre

  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 10 dkg rizs
  • 5 dkg zöldborsó (mirelit is jó)
  • 1 csokornyi friss snidling
  • 1.5 dl húsleves vagy 1.5 dl víz+1/2 húsleveskocka
  • só, bors

Elkészítés

A kacsazsíron megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát, rátesszük a borsót és a megmosott, lecsepegtetett rizst. Pár percig együtt pároljuk, majd 1.5 dl forró, ízes lével felengedjük. Lassú hőn, fedő alatt pergősre főzzük.

Ha kész, levesszük a hőről, rászórjuk az apróra vágott snidlinget, megborsozzuk, villával átkeverjük. Mélyebb tálkába szedjük, tányérra borítjuk, fokhagymán és zöldpaprikán resztelt, ízes pulykamáj csíkokkal tálaljuk

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Pulykamáj zöldborsós rizskupolával recepthez kapcsolódó receptek

Pulykamáj zöldborsós rizskupolával

Pulykamáj zöldborsós rizskupolával

Az egyszerű rizs köretet gazdagabbá teszi, vidámítja a zöldborsó, a frissen aprított snidling. A felezett kis paradicsomok a salátát pótolják.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pulykamáj zöldborsós rizskupolával recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 30. 12345
Oké,és köszi szépen!
thumb
vajdamarta - 2013. szeptember 30. 12345
Itt sem a máj a lényeg, Zsuzsa, mivel már ezt is feltöltöttem régebben, de ha érdekel, nézd meg a " Hagymás-zöldpaprikás pulykamáj " receptemnél.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 30. 12345
Nem írtál pulykamájat a hozzávalókhoz,meg azt sem hogy készítetted el!Pedig a recept erről szólna,mitől ízes a pulykamáj.