Pulykamell vadasan recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 80 dkg pulykamell
- 2 db nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 3 dl bor
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- bazsalikom
- őrölt bors
- só
- paprikakrém
- 1 db nagyobb babérlevél
- néhány szem borókabogyó
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor és liszt
- 1 evőkanál mustár
- 0.5 db citrom leve (az eredeti recept nem írja, de szerintem így a jobb, megkóstoltam mielőtt beletettem a citromot)
- 2 dl tejföl
- 25 dkg szarvacska tészta, vagy zsemlegombóc
Elkészítés
A zsíron megdinszteljük a hagymákat, először a vöröshagymát, majd kicsit később a zúzott fokhagymát tesszük bele, ha üveges, rákerül a kockára vágott hús. Fehéredésig pirítjuk a hagymákkal, majd rátesszük a fűszereket: kakukkfű, bazsalikom, borókabogyó, babérlevél, paprikakrém, majd felöntjük egy kevés vízzel, és 1 dl vörösborral. Fedő alatt puhára pároljuk.
Az elfőtt levet, vörösborral pótoljuk, figyeljünk rá, hogy 1 dl maradjon a végére. Amikor a hús megpuhult besűrítjük. Az 1 evőkanál olajon megpirítjuk a cukrot, amikor szép világos barna, rátesszük a lisztet, összekeverjük, majd felöntjük a maradék vörösborral. Addig forraljuk, míg a cukor fel nem olvad, ha kell kevés vizet önthetünk hozzá, majd az egészet a húshoz öntjük.
Végül belehabarjuk a tejfölt is. Citromlével ízesítjük pikánsra. Amennyiben van a családban, aki nem szereti a tejfölt, nem feltétlen kell belehabarni, mellé is kínálhatjuk. Tálalásnál sós, olajos vízben kifőzött szarvacska tésztát adunk mellé, de nagyon finom zsemlegombóccal is. Jó étvágyat kívánok hozzá!!