Pulykamellsaláta radicchióval és szilvával recept

Pulykamellsaláta radicchióval és szilvával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1437

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 15 dkg friss rókagomba
  • 3 db mogyoróhagyma
  • 0.5 csomó petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 30 dkg füstölt pulykamell, 0.5 cm vastag szeletekre vágva
  • 2 fej radicchio
  • 20 dkg kemény, savanykás szilva
  • 3 dkg dióbél
  • frissen őrölt fekete bors

Az öntethez:

  • 10 dkg puha kecsketúró
  • 4 evőkanál tej
  • 1 evőkanál szilvaecet
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Háztartási törlőpapírral töröljük tisztára a rókagombát,a sérült részek eltávolítása után szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, vágjuk félbe, majd vékony szeletekre. Mossuk meg a petrezselyemzöldet, rázzuk le róla a vizet és vágjuk össze apróra.

Egy teflonserpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Fonnyasszuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a rókagombát, és állandóan kevergetve pirítsuk 3 percig. Keverjük bele a petrezselymet, ízesítsük citromlével, sóval, borssal, majd vegyük le a tűzhelyről.

Vágjuk a pulykamellszeleteket 2 cm vastag csíkokra. Keverjük a gombához. Tisztítsuk meg a radicchiót, mossuk meg, centrifugáljuk szárazra, és vágjuk 2 cm széles csíkokra. Béleljünk ki a csíkokkal egy salátástálat, és a pulykamelles-rókagombás keveréket tegyük a közepére

Mossuk meg a szilvát, magozzuk ki, vágjuk kisebb darabokra és szórjuk a salátára

A salátaöntethez tegyük egy keverőtálba a kecsketúrót, a tejet és a szilvaecetet a sóval és borssal, majd keverjük krémesre.

Csurgassuk az öntetet a salátára. Díszítsük a dióbéllel. Friss bagettel kínáljuk.

Tipp:

Amikor nem kapható friss szilva, a salátát kemény húsú, savanykás sárgabarackkal, savanykás almával vagy kemény húsú körtével is elkészíthetjük. A rókagomba tisztítása: A rókagombát ne mossuk meg, hanem száraz háztartási törlőpapírral óvatosan törölgessük le. Éles késsel vágjuk le a tönkök végét, és vágjuk ki a sérült részeket.

A recept tápértéke:

Adagonként: 205 kcal (853 kJ), 21 g fehérje, 12 g zsír, 3 g szénhidrát


Pulykamellsaláta radicchióval és szilvával

Pulykamellsaláta radicchióval és szilvával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés