Pulykaszelet gyümölcsmártással recept

Pulykaszelet gyümölcsmártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1679

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ősszel érő vörös áfonyát rubinra emlékeztető színe miatt gyakran használják dekorációnak tálaláskor, de ennél fontosabb, hogy nemcsak mutatós, hanem nagyon finom és egészséges gyümölcs.

4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 db keresztben félbe vágott pulykaszelet
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1.25 dl mérsékelt sótartalmú csirkealaplé
  • 10 dkg friss vagy mélyhűtött vörös áfonya
  • 4 evőkanál almalé-koncentrátum
  • 2 kiskanál sötétbarna cukor
  • 2 kiskanál reszelt zöldcitromhéj
  • 0.25 kiskanál szárított csilipaprikapehely (tört csilipaprika)
  • 11.5 dkg darabolt konzerv ananász

Elkészítés

A mártás elkészítéséhez egy kis tálban összekeverjük a vörösáfonyát, az almalé-koncentrátumot, a barna cukrot, a zöldcitromhéjat és a csilipelyhet. Közepes lángon felforraljuk, és időnként megkeverve körülbelül 10 percig főzzük, amíg az áfonya héja felhasad, és a gyümölcs péppé puhul. Hozzáadjuk az ananászt. (A gyümölcskeveréket legfeljebb 3 nappal korábban is elkészíthetjük. Hűtőben tároljuk, majd felhasználás előtt megvárjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.)

Egy nagy teflonserpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Beleforgatjuk a pulykahúst a kukoricakeményítőbe, és mindkét oldalán megpirítva átsütjük. Kiszedjük egy tálra, alufóliával lazán letakarjuk, és melegen tartjuk.

A csirkealaplét a serpenyőbe öntjük és felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, beleforgatjuk a gyümölcskeveréket, végül az így kapott mártást a hússzeletekre kanalazzuk.

Tipp:

• Pulyka- helyett sertéshúsból vagy csirkemell szeletekből készítjük. Narancsízű változathoz az almalé- koncentrátumot narancslével, a zöldcitromhéjat narancshéjjal helyettesítjük.

Miért egészséges?

• Ha a főételbe gyümölcsöt is teszünk, könnyebben tudjuk a napi ajánlott gyümölcsmenynyiség (5 adag) elfogyasztását teljesíteni. A vörös áfonya C-vitaminban és más antioxidáns vegyületekben, valamint szívbarát élelmi rostokban gazdag. Hatékony lehet a húgyúti megbetegedések, fertőzések megelőzésében és kezelésében, továbbá erősíti az immunrendszert.

A recept tápértéke:

Energia 220 kcal, zsír 5 g (ebből telített 1 g), fehérje 28 g, szénhidrát 19 g, nátrium 100 mg (só 0,25 g), élelmi rost 1 g., Hasznos káliumforrás (527 mg)


Pulykaszelet gyümölcsmártással

Pulykaszelet gyümölcsmártással

Az ősszel érő vörös áfonyát rubinra emlékeztető színe miatt gyakran használják dekorációnak tálaláskor, de ennél fontosabb, hogy nemcsak mutatós, hanem…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés