Puncsgolyó recept

Puncsgolyó

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
63

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Idő hiány miatt most ezt a sütés nélküli, hamar elkészíthető puncsgolyót készítettem. A nevét onnan kapta, hogy a puncs torta töltelékének az ízét adja vissza. Én 61 db golyócskát gyártottam belőle. Amennyire egyszerű, annyira finom! Csak vigyázzatok vele, mert ahányszor elmentek mellette mindig kényszert éreztek, hogy egyet-egyet bekapjatok belőle! ;)
8 személyre

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg baracklekvár
  • 3,5 dl víz
  • 7 dkg mazsola
  • 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse rumaroma (Szilas Jamaikai)
  • Hempergetéshez:
  • kb. 5 dkg darált keksz

Elkészítés

Elkészítés:

1. A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni (Csak addig kell főzni, míg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félre tesszük hűlni.

2. A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.

3. Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.


Puncsgolyó

Puncsgolyó

Idő hiány miatt most ezt a sütés nélküli, hamar elkészíthető puncsgolyót készítettem. A nevét onnan kapta, hogy a puncs torta töltelékének az ízét adja vissza. Én 61 db golyócskát gyártottam belőle. Amennyire egyszerű, annyira finom!…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés