Puncsgolyók recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Maradék piskóta mindenkinél akad, aki sokszor süt, főleg ünnep tájékán. Nekem a végekből gyűlt össze annyi, hogy ebből készítettem ezeket a finom kínálósokat. Gyorsan el is fogyott. Ha gyermekeknek is adunk, akkor a rumot mellőzzük.
- 40 dkg piskótalap
- 5 dkg puha vaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (+ 2 ek a beforgatáshoz)
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 4 evőkanál rum
- 5 dkg őrölt mandula (nem tisztított)
- 2 dkg őrölt sótlan pisztácia (a beforgatáshoz)
- 2 evőkanál színes cukorka (beforgatáshoz)
Elkészítés
A piskótát darabokra morzsoljuk, majd a puha vajat, kakaóport, lekvárt, cukrot, rumot és őrölt mandulát dolgozzuk bele.
Formás golyókat formázunk belőle, de akkorát, hogy a kis kapszlikba kényelmesen el tudjuk őket helyezni.
Beleforgatjuk egyenként az ízletes puncsgolyókat kakaóporba, őrölt pisztáciába és színes cukorba, vagy ami éppen van odahaza, és különböző sorrendben rakjuk őket a formás kis papírkosarakba, mignon papírba.
Tálcára helyezve hűtőbe tesszük kínálásig.