Puncsos cupcake recept

Puncsos cupcake
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1152

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Napokban eszembe jutott, hogy már jó fél éve megvan a muffinlyukasztó és díszítő készletem, de még egyszer sem használtam. Itt volt már az ideje, hogy kipróbáljam! Imádtam vele dolgozni, egyszerűen és hatékonyan lyukasztja ki a töltelék számára a "muffint". Ajánlom mindenkinek, érdemes egy beszerezni. A cupcake egy olyan sütemény, ami nagyon hasonlít a muffinhoz, de annál díszesebb és finomabb. Gyakorlatilag muffin formában kell valamilyen bögrés vagy piskóta süteményt sütni, majd azt tölteni és díszíteni. Szinte egy minitortává válnak... :)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 2 bögre liszt
  • 0.25 bögre kristálycukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 0.75 bögre tej
  • 3 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat

Krém:

  • 1 csomag puncs ízű főző pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • magozott meggy

Elkészítés

6 személyre számított adagból kb. 16 db lesz.

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd a muffin sütőformát muffin papírral kibéleljük és egy evőkanál segítségével mindegyiket 3/4 részéig megtöltjük a tészta masszával.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Szokásos módon megfőzzük a pudingot. A még meleg pudinghoz belekeverjük a margarint, és rumaromával ízesítjük.

A megsült és a kihűlt cupcaket kilyukasszuk, és a krémmel töltött díszítő flakonnal megtöltjük, majd mindegyiknek a tetejére teszünk 1 db meggyet és tetszés szerint díszítjük.


Puncsos cupcake recepthez kapcsolódó receptek

Puncsos cupcake

Puncsos cupcake

Napokban eszembe jutott, hogy már jó fél éve megvan a muffinlyukasztó és díszítő készletem, de még egyszer sem használtam. Itt volt már az ideje, hogy kipróbáljam! Imádtam vele dolgozni, egyszerűen és hatékonyan lyukasztja ki a töltelék…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés