Puncsos kekszek recept

Puncsos kekszek
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2510

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kekszek sokáig elállnak, és ünnepek előtt egy héttel is el lehet készíteni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók a tésztához:

  • 22.5 dkg liszt
  • 12.5 dkg porcukor
  • 12.5 dkg holland kakaópor
  • 12.5 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál folyékony tejszín
  • 1 csomag puncsos pudingpor (hidegen keverhető)
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

A tészta: A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk. Nyújtjuk, formázzuk és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.

A krém: A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. A kekszeket megtöltjük a krémmel.


Puncsos kekszek recepthez kapcsolódó receptek

Puncsos kekszek

Puncsos kekszek

A kekszek sokáig elállnak, és ünnepek előtt egy héttel is el lehet készíteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés