Puncsos mézes recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Nagyon mutatós,és finom sütemény.
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 8 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 2 ek tej
- 5 dkg puha vaj
- 1 kk szalalkáli
- 1 tk. citromlé
- 2 ek. olvasztott vaj
A krémhez
- 3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
- 7 dl tej
- rum
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- rum aroma
A piskóta mártogatáshoz
- 2 dl presszókávé
- 20 dkg babapiskóta
A mázhoz
- 20 dkg porcukor
- 3 ek málnalé vagy piros színezék
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 20 x 30-ast. A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt. A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé- rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.