Puncsos mézes recept

Puncsos mézes
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4198

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon mutatós,és finom sütemény.

4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 2 ek tej
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 kk szalalkáli
  • 1 tk. citromlé
  • 2 ek. olvasztott vaj

A krémhez

  • 3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
  • 7 dl tej
  • rum
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • rum aroma

A piskóta mártogatáshoz

  • 2 dl presszókávé
  • 20 dkg babapiskóta

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek málnalé vagy piros színezék

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 20 x 30-ast. A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt. A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé- rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.


Puncsos mézes recepthez kapcsolódó receptek

Puncsos mézes

Puncsos mézes

Nagyon mutatós,és finom sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés