Püspökkenyér földicseresznyével recept

Püspökkenyér földicseresznyével
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
906

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rengeteg gyümölcskenyér recepetet kipróbáltam már. Ez a cseresznyés püspökkenyér az egyik kedvencem.

4 személyre

  • 4 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 2.5 dkg aranymazsola
  • 5 dkg cukrozott gyümölcs (vörös áfonya, ananász, sárgabarack, eper, kivi, stb.)
  • 7 dkg margarin
  • 2 dkg citromhéj
  • 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
  • 1 tasak Dr. Oetker sütőpor
  • 10 dkg tortabevonó
  • 0 pici rum
  • étcsokoládé

A díszítéshez

  • földicseresznye

Elkészítés

Előkészítjük a sütőformát, vajazzuk, lisztezzük. A mazsolát megmossuk, rumban kicsit beáztatjuk.

Elkészítés: a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral géppel kikeverjük, majd a tojássárgájákat folyamatosan hozzáadagoljuk. Jó habosra keverjük. A lisztet leszitáljuk, majd a darált mandulát és a többi hozzávalót, a sütőport, a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöke, és a citromhéjat belekeverjük. Ezután lassan a krémhez adagoljuk a felét, a lisztes keverékhez, majd közben a géppel az 5 tojásfehérjét felverjük nem túl keményre 1 ek. cukorral. (Az eredeti mennyiségből vettem el.) Sima masszává keverjük a krémet a maradék lisztes keverékkel együtt és a kikent formába öntjük 3/4-ig. Elsimítjuk és előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig vagy tűpróbáig sütjük.

Ha kész, kihűtjük és bevonjuk olvasztott csokival, majd földicseresznyével díszítjük.

Nagyon mutatós és finom is.


Püspökkenyér földicseresznyével recepthez kapcsolódó receptek

Püspökkenyér földicseresznyével

Püspökkenyér földicseresznyével

Rengeteg gyümölcskenyér recepetet kipróbáltam már. Ez a cseresznyés püspökkenyér az egyik kedvencem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés