Quiche Lorraine recept

Quiche Lorraine

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
3741

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Quiche Lorraine, azaz lotaringiai lepény: ez a finomság nevében őrzi származását. Ha sok emberre sütünk, duplázzuk meg a receptben megadott mennyiségeket, és sütőforma helyett jó nagy tepsit használjuk. Ha a sütés vége előtt 5 perccel kiemeljük a tésztát, szeletekre vágva a mélyhűtőbe tehetjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt és egy kevés a nyújtáshoz
  • 12 dkg vaj, egy kevés a sütőformához
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 db tojássárgája
  • szárazbab a vakonsütéshez

A tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 3 db tojás
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 20 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 15 dkg felszeletelt baconszalonna
  • fekete bors, só

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk. A vajat feldaraboljuk, és a sóval, a tojássárgájával és 1–2 evőkanál vízzel együtt a liszthez adjuk. Az egészet először kézi mixer dagasztókarjával, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A sütőforma alját kivajazzuk. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A tésztát kevés liszten vékonyra nyújtjuk. Kibéleljük vele a formát, közben egy 5 cm magas peremet is kialakítunk.

A tésztalapot villával megszurkáljuk, sütőpapírral letakarjuk, szárazbabot szórunk rá, és 12 percig elősütjük. A szárazbabot és a sütőpapírt eltávolítjuk, és a tésztát még 45 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és kissé kihűtjük.

A töltelékhez a főzőtejszínt a tojásokkal, a szerecsendióval, a borssal és kevés sóval elkeverjük (a szalonna is sós, ezért a szokásosnál kevesebb sóra lesz szükségünk).

A baconszalonnáról levágjuk a bőrt, és csíkokra szeljük, azután a sajttal együtt szétterítjük a tésztalapon, és ráöntjük a tojásos tejszínt.

25–35 percig sütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirul, alufóliával letakarjuk. Ha kisült, 5 percet várunk, majd kivesszük a formából, és még melegen tálaljuk.

Tipp:

A Quiche Lorraine-t omlós tészta helyett kelt tésztából is megsüthetjük. Még gyorsabban elkészül, ha mélyhűtött kelt vagy pizzatésztát használunk.


Quiche Lorraine recepthez kapcsolódó receptek

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine, azaz lotaringiai lepény: ez a finomság nevében őrzi származását. Ha sok emberre sütünk, duplázzuk meg a receptben megadott mennyiségeket, és sütőforma helyett jó nagy tepsit használjuk. Ha a sütés vége előtt 5 perccel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés