Quiche lorraine frittata - olasz sült tojás recept

Quiche lorraine frittata - olasz sült tojás
1.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1292

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyáron paradicsomérés idején sokszor készítem reggelire.

2 személyre

  • 6 db tojás
  • 10 szelet bacon (v. sonka)
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • őrölt bors
  • 10 dkg sajt
  • koktélparadicsom

Elkészítés

A bacont (v. sonkát) vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra.

A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverjük simára. (Csak tejjel is elkészíthető, de a tejszíntől sokkal selymesebb ízt kapunk.)

Ezután reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá az elősütött bacont, és keverjük össze.

Egy kisebb tepsit (nálam 15 x 25 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az összekevert masszát.

Tetejét pakoljuk meg koktélparadicsommal (ez el is hagyható) vagy szórjuk meg reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 30-35 percig, hogy összesüljön, és a teteje szép piros legyen.


Quiche lorraine frittata - olasz sült tojás recepthez kapcsolódó receptek

Quiche lorraine frittata - olasz sült tojás

Quiche lorraine frittata - olasz sült tojás

Nyáron paradicsomérés idején sokszor készítem reggelire.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés