Rácsos almás pite recept

Rácsos almás pite
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
17254

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rácsminta a töltött omlós tészták hagyományos díszítőeleme. Ettől lesz szép ez a klasszikus almás pite is. 

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • kevés vaj a sütőforma kikenéséhez
  • szárazbab a vakonsütéshez

A tetejére:

  • 3 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg habtejszín
  • 6 db alma
  • 2 kiskanál vaníliás cukor
  • 1 kiskanál citromlé
  • 2 db tojás
  • kevés darált mandula

Elkészítés

A tészta valamennyi hozzávalóját (a szárazbab kivételével) 2 evőkanál vízzel összegyúrjuk. A nyers tésztát 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Kikenjük a sütőforma alját.

Kinyújtjuk a tésztát, és körülbelül az egyötödét félretesszük. A többivel kibéleljük a sütőformát úgy, hogy közben 3 cm magas peremet formálunk. Az alját villával több helyen megszurkáljuk. Utána 20 percre a hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A tésztalapot sütőpapírral letakarjuk, nehezéknek rátesszük a szárazbabot, és 10 percig sütjük.

Meghámozzuk az almát, a magházát eltávolítjuk, gerezdekre szeljük. Citromlével meglocsoljuk.

A tejszínből félreteszünk 1 evőkanálnyit. A többit a tojásokkal, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a cukorral és a mandulával összekeverjük.

A tésztát bekenjük a tojásfehérjével, ráterítjük az almát, és ráöntjük a tejszínes keveréket.

A félretett tésztából ujjnyi széles csíkokat vágunk, és rácsformában a tésztára fektetjük. A maradék tojássárgáját és tejszínt összekeverjük, és megkenjük a rácsokat. A tésztát 200 °C-on (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4- es fokozat) kb. 20 perc alatt megsütjük.


Rácsos almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Rácsos almás pite

Rácsos almás pite

A rácsminta a töltött omlós tészták hagyományos díszítőeleme. Ettől lesz szép ez a klasszikus almás pite is. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rácsos almás pite recepthez

Edit - 2014. április 04.
Nagyon jol nez ki a racsos pite``!!Kiprobalom!!
tihanyij - 2009. december 20.
Több nagyon jó receptet találtam,ez is olvasásra is finomnak tünik,de mint általában minden receptnél: MEKKORA A SÜTŐFORMA ÉS A TEPSI AHOL ÉPPEN ARRÓL VAN SZÓ? tUDNA nEKEM EBBEN VALAKI SEGÍTENI? Előre is köszönöm. Kellemes Ünnepeket.