Raffaelló szelet, ahogy én készítem recept

Raffaelló szelet, ahogy én készítem
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
4225

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kókuszos édesség elmaradhatatlan nálunk. Anyukámtól kaptam a Raffaello szelet recepjét, az alapján készítem, mert mi így szeretjük.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A sárga tésztához

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek rétesliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 db citrom leve

A barna tésztához

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek kakaópor
  • 2 ek rétesliszt
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 10 db tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

Az 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. 15 dkg kókuszt elkeverünk 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral, majd beleforgatjuk a habba, és belefacsarjuk a fél citrom levét is. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

A barna tésztához 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verünk. 15 dkg darált diót összekeverünk 3 evőkanál keserű kakaóporral, 2 evőkanál rétesliszttel, fél csomag sütőporral, majd a habba forgatjuk. A sárga tésztához hasonlóan sütjük meg.

A krémhez 10 tojássárgáját kikeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és 20 dkg cukorral. Hozzáadunk 1 csomag főzéssel készítendő vaníliás pudingport és 3 dl tejet, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd apránként belekeverünk 25 dkg margarint. Végül a sárga tésztát megkenjük a krém 3/4 részével, befedjük a barna tésztával, elsimítjuk rajta a maradék krémet és kókusszal megszórjuk.


Raffaelló szelet, ahogy én készítem recepthez kapcsolódó receptek

Raffaelló szelet, ahogy én készítem

Raffaelló szelet, ahogy én készítem

A kókuszos édesség elmaradhatatlan nálunk. Anyukámtól kaptam a Raffaello szelet recepjét, az alapján készítem, mert mi így szeretjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Raffaelló szelet, ahogy én készítem recepthez

thumb
Receptvarázs - 2013. május 30.
Kedves Ági!
Köszönjük, javítottuk. :)
thumb
Szepesi Ági - 2013. május 29.
Így van, bocsánat. Pontosítok 25 dkg margarin
thumb
Receptvarázs - 2013. május 29.
Kedves Ági!
Köszönjük a kiegészítést. A margarinnál egy kocka a pontos egység?
thumb
Szepesi Ági - 2013. május 28.
Persze, küldöm nektek a krém hozzávalóit:

Krém:
10 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 margarin
thumb
Receptvarázs - 2013. május 27.
Kedves Ági! Sajnos utólag nem tudod módosítani a receptedet, de ha megírod nekünk, mit szeretnél máshogy, szívesen javítjuk, illetve ha másik képet szeretnél megjeleníteni a receptednél, küldd el nekünk emailben a fotót, és mi lecseréljük.
thumb
Receptvarázs - 2013. május 27.
Kedves Ági! El tudod küldeni újra a krém hozzávalóit nekünk? Sajnos a recept szerkesztésekor elszállt néhány hozzávaló.