Ragacsos banánpuding recept

Ragacsos banánpuding
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
440

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ragacsos, nagyon szószos banános sütemény

4 személyre

  • 30 dkg liszt + a formában
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 17 dkg puha vaj + a formába
  • 0.75 evőkanál barna cukor
  • 2 db tojás
  • 4 db banán
  • 1 evőkanál barna rum
  • 1.5 kiskanál vaníliakivonat

A szószhoz:

  • 3 dl + evőkanál tejszín
  • 10 dkg barna cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 5.5 dkg vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés

A szószhoz a 3 dl tejszínt a barna cukorral, a mézzel, a vajjal és a sóval közepes lángon addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik. Ezután lassú tűzön még 15 percig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve hozzáadjuk a 3 evőkanál tejszínt, majd félretesszük hűlni.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy kb. 20x20 cm-es sütőformát kivajazunk, kilisztezünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.

A vajat keverőgép segítségével habosra keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd 2 db villával áttört banánt, a rumot és a vaníliát, és alaposan összekeverjük. Négy részletben hozzáadjuk a lisztet, és simává dolgozzuk.

A tésztát a sütőformába kanalazzuk, 35-40 percig sütjük, majd meglocsoljuk 1 dl szósszal, és a sütőbe visszatolva tovább sütjük, míg a szósz buborékos nem lesz.

A sütőből kivéve elrendezzük rajta a karikára vágott maradék 2 banánt, majd félretesszük hűlni.

Egy éles késsel óvatosan körbevágjuk, majd kiemeljük a formából, és felszeleteljük. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék szósszal.


Ragacsos banánpuding recepthez kapcsolódó receptek

Ragacsos banánpuding

Ragacsos banánpuding

Ragacsos, nagyon szószos banános sütemény

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés