Ragacsos oldalas recept

Ragacsos oldalas
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
6534

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az oldalas sötét oldala - Jóság mégis van benne, nem is kevés!

4 személyre

  • 0.6 dl hoisin szósz
  • 2 db apróra vágott csilipaprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 csokor koriander
  • 4.5 dkg barna cukor
  • 1 dl kínai főzőbor (Shaoxing) vagy sherry
  • 0.25 kiskanál szezámolaj
  • 1 kg sertésoldalas (császárhús)
  • 1.2 dl víz
  • 2 db újhagyma
  • 0.05 ujjnyi gyömbér

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az első hét hozzávalót

alaposan összekeverjük. Az oldalast bőrével lefelé

egy nagyobb sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk

a szósszal, majd alufóliával lefedve 1¼ órán át sütjük.

Az alufóliát levesszük, a hús alá öntjük a vizet, majd

néha átforgatva további 1½ órán át sütjük. Összekeverjük

a vékony csíkokra vágott újhagymát és

gyömbért, és tálalás előtt az oldalas tetejére szórjuk.


Ragacsos oldalas recepthez kapcsolódó receptek

Ragacsos oldalas

Ragacsos oldalas

Az oldalas sötét oldala - Jóság mégis van benne, nem is kevés!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés