Rahátos kavart túrós süti recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A rahát gyümölcsízű porcukorban hempergetett zselécukor, török eredetű, lokumnak is hívják. Igazi keleti csemege. Romániából hozták nekem, de a görögöknél, szerbeknél és szlovénoknál is megtalálható.
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 35 dkg cukor
- 4 db tojás
- 25 dkg margarin
- 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag Dr. Oetker sütőpor
- 2 dl tej
- 35 dkg cukor
- 4 db tojás
- 25 dkg margarin
- 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag Dr. Oetker sütőpor
- 2 dl tej
A töltelékhez
- 50 dkg túró
- 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db rahát (zöldszínű) apró kockákra vágva
A tetejére
- porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, és elsimítjuk egyenletesre, 25x35-ös méretű legyen. A tölteléket is összekeverjük, és a tésztára kanalazzuk. A tészta másik felét is a túrótöltelékre simítjuk. 120 fokos sütőben sütjük készre, majd porcukorral megszórjuk.
Rahátos kavart túrós süti recepthez kapcsolódó receptek
Rahátos kavart túrós süti
A rahát gyümölcsízű porcukorban hempergetett zselécukor, török eredetű, lokumnak is hívják. Igazi keleti csemege. Romániából hozták nekem, de a görögöknél, szerbeknél és szlovénoknál is megtalálható.
Hozzászólások a(z) Rahátos kavart túrós süti recepthez
Némethné Zsuzsa - 2013. december 12.









Receptvarázs - 2013. december 12.









Némethné Zsuzsa - 2013. december 11.









Némethné Zsuzsa - 2013. december 11.








