Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4254

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az eredeti Rákóczi túrós recept, amit már sokszor megsütöttem.

4 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 g vaníliás cukor
  • 40 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj

A túrótöltelékhez

  • 80 dkg túró
  • 4 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • mazsola ízlés szerint
  • 5 dkg kekszmorzsa

A tojáshabhoz

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek kristálycukor
  • barackíz (házi)

Elkészítés

A túrótölteléket a hozzávalók alapján keverjük össze.

Elkészítés: a hozzávalókból omlós tésztát gyúrunk, majd hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéből habot verünk, apránként hozzákeverjük a cukrot és fényessé verjük.

Az előkészületek után elővesszük a tésztát a hűtőből, 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Sütőlemezre helyezzük, amit előtte belisztezünk, és megszurkáljuk villával. Ezután 180 fokos sütőben készre sütjük, ügyelve arra, hogy meg ne barnuljon. A tésztalapot hagyjuk kihűlni, majd egyenletesen elkenjük rajta a túrós tölteléket. A készítményt 150 fokon lassan készre sütjük.

A tojáshabot 130 fokos gőzmentes sütőbe helyezzük. Szárítjuk. Ha megszilárdul a tojáshab, akkor hűlés után megszórjuk porcukorral.

A baracklekvárt simára keverjük. Kanál vagy habzsák segítségével, a habcsíkok közé betöltjük. Kockákra vágjuk fel.

Ez egy elég kiadós sütemény. A gáztepsi mérete vagy az elektromos tűzhely mérete is ugyanúgy megfelel.


Rákóczi túrós recepthez kapcsolódó receptek

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Ez az eredeti Rákóczi túrós recept, amit már sokszor megsütöttem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés