Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Heidenreich Piroska

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4342

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádjuk a túrós sütiket, szerintem ez a legfinomabb!

6 személyre

  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • baracklekvár a töltelék alá

Tetejére:

  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

30 dkg lisztből 15 dkg Ramával, 10 dkg porcukorral, 2 tojás sárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket.

Töltelék: 50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, 3 evőkanál búzadarával, 2 tojás sárgával és 1 dl tejföllel. 4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti), gőz fölött kemény habbá verünk, a túróra simítjuk, majd lassú tűzön tovább sütjük a tésztára kenve.


Rákóczi túrós recepthez kapcsolódó receptek

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Imádjuk a túrós sütiket, szerintem ez a legfinomabb!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés