Rákos-lazacos „ravioli” recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Elkápráztatni könnyű a vendégeket
- 6 dkg sárgarépa
- 1.5 kiskanál frissen aprított gyömbér
- 8.5 dkg lazacfilé
- 3 evőkanál tejszín
- 1 evőkanál tojásfehérje
- 11 dkg friss rákhús
- 1 szál újhagyma
- 0.5 szál zellerszár
- 2 kiskanál friss korianderlevél
- 1.5 kiskanál citromlé
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 32 db gyoza tésztalap
- liszt
A vinaigrette-hez
- 2.5 dl olívaolaj
- 0.5 dl fehérborecet
- 0.5 dl friss citromlé
- 2 db paradicsom
- 1 db zellerszár
- 3 evőkanál felaprított metélőhagyma
Elkészítés
A gyömbért és a felaprított répát forrásban lévő vízbe tesszük, 1 percig blansírozzuk, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.
A lazacot összevágjuk, robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és a tojásfehérjét, és összedolgozzuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a répát, a gyömbért, a rákhúst, az összevágott újhagymát, a kis kockákra vágott zellert, a felaprított koriandert, a citromlét, a sót és a borsot.
Kiterítünk egy tésztalapot. A közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, a széleit vízzel bekenjük, ráteszünk egy másik tésztalapot, és a széleket összenyomkodjuk.
Az így elkészített párnácskákat kilisztezett sütőlapra tesszük.(A főzés előtt akár 8 órával is elkészíthetjük.)
Egy nagyobb edényben vizet forralunk, beletesszük a raviolit, és kb. 3 perc alatt puhára főzzük. A
megfőtt tésztát kimerjük, félretesszük és letakarva melegen tartjuk.
A vinaigrette mártáshoz egy nagyobb serpenyőben összekeverjük az olajat, az ecetet és a citromlét. Közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kimagozott, meghámozott és felkockázott paradicsomot és a felaprított zellert, kb. 2 perc alatt átmelegítjük, végül beletesszük a metélőhagymát. A mártást szétosztjuk a tányérokon, és ráhelyezzük a raviolit.