Rákos-lazacos „ravioli” recept

Rákos-lazacos „ravioli”
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2610

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elkápráztatni könnyű a vendégeket

4 személyre

  • 6 dkg sárgarépa
  • 1.5 kiskanál frissen aprított gyömbér
  • 8.5 dkg lazacfilé
  • 3 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál tojásfehérje
  • 11 dkg friss rákhús
  • 1 szál újhagyma
  • 0.5 szál zellerszár
  • 2 kiskanál friss korianderlevél
  • 1.5 kiskanál citromlé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 32 db gyoza tésztalap
  • liszt

A vinaigrette-hez

  • 2.5 dl olívaolaj
  • 0.5 dl fehérborecet
  • 0.5 dl friss citromlé
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zellerszár
  • 3 evőkanál felaprított metélőhagyma

Elkészítés

A gyömbért és a felaprított répát forrásban lévő vízbe tesszük, 1 percig blansírozzuk, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.

A lazacot összevágjuk, robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és a tojásfehérjét, és összedolgozzuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a répát, a gyömbért, a rákhúst, az összevágott újhagymát, a kis kockákra vágott zellert, a felaprított koriandert, a citromlét, a sót és a borsot.

Kiterítünk egy tésztalapot. A közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, a széleit vízzel bekenjük, ráteszünk egy másik tésztalapot, és a széleket összenyomkodjuk.

Az így elkészített párnácskákat kilisztezett sütőlapra tesszük.(A főzés előtt akár 8 órával is elkészíthetjük.)

Egy nagyobb edényben vizet forralunk, beletesszük a raviolit, és kb. 3 perc alatt puhára főzzük. A

megfőtt tésztát kimerjük, félretesszük és letakarva melegen tartjuk.

A vinaigrette mártáshoz egy nagyobb serpenyőben összekeverjük az olajat, az ecetet és a citromlét. Közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kimagozott, meghámozott és felkockázott paradicsomot és a felaprított zellert, kb. 2 perc alatt átmelegítjük, végül beletesszük a metélőhagymát. A mártást szétosztjuk a tányérokon, és ráhelyezzük a raviolit.


Rákos-lazacos „ravioli” recepthez kapcsolódó receptek

Rákos-lazacos „ravioli”

Rákos-lazacos „ravioli”

Elkápráztatni könnyű a vendégeket

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés