Rakott brokkoli recept

Rakott brokkoli
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
4163

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Indul a brokkoli karrierje - beugrik a karfiol helyett!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 evőkanál vaj + a formába
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 15 dkg friss zsemlemorzsa
  • 6 dkg reszelt parmezán
  • 1 db brokkoli
  • 1.5 dl tejszín

Elkészítés

A megolvasztott vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzákeverünk 2 evőkanál mustárt.

Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, fakanállal kevergetve aranyszínűre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, hozzákeverjük a sajt felét.

A virágjaira szedett brokkolit forró vízben 3 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük, és félretesszük hűlni.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A kihűlt brokkolit összekeverjük a maradék mustárral és sajttal, egy kivajazott sütőformába tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a zsemlemorzsával, és aranybarnára sütjük.


Rakott brokkoli recepthez kapcsolódó receptek

Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

Indul a brokkoli karrierje - beugrik a karfiol helyett!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés