Rakott brokkoli recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Indul a brokkoli karrierje - beugrik a karfiol helyett!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 evőkanál vaj + a formába
- 0.5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál dijoni mustár
- 15 dkg friss zsemlemorzsa
- 6 dkg reszelt parmezán
- 1 db brokkoli
- 1.5 dl tejszín
Elkészítés
A megolvasztott vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzákeverünk 2 evőkanál mustárt.
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, fakanállal kevergetve aranyszínűre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, hozzákeverjük a sajt felét.
A virágjaira szedett brokkolit forró vízben 3 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük, és félretesszük hűlni.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A kihűlt brokkolit összekeverjük a maradék mustárral és sajttal, egy kivajazott sütőformába tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a zsemlemorzsával, és aranybarnára sütjük.