Rakott burgonya recept

Rakott burgonya
5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2138

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rakott burgonya kedvenc ételeink közé tartozik. Számtalan módon lehet variálni. Ez alkalommal semmi faxni: hagyományosan:) készítettem.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.2 kg salátaburgonya
  • 8 db tojás
  • 3.5 dl natúr joghurt
  • 3.5 dl 12 %-os tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

A burgonyát hajában megfőzzük, megtisztítjuk, megvárjuk, amíg kihűl, majd tojásszeletelővel egyforma szeletekre vágjuk. A megmosott tojásokat sós vízben 8 percig főzzük, váltott hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk, felszeleteljük. A joghurtot és a tejfölt összekeverjük és ételízesítővel, törött borssal ízesítjük. A debrecenit felkarikázzuk, 2 evőkanál olajon 3 perc alatt megfuttatjuk, közben kevergetjük. Kivajazunk egy sütőtálat, meghintjük morzsával, a sütőt 180 fokra forrósítjuk.

A burgonyát szemmértékkel 3 részre, a tojást és a kolbászt 2-2 részre osztjuk. A tál aljára 1 rész burgonyát terítünk, picit megsózzuk, elosztunk rajta 1 rész kolbászt, ráteszünk 1 rész tojáskarikát, és a tejfölös öntet harmadával meglocsoljuk. Beborítjuk megint 1 rész burgonyával, amit kicsit megsózunk. Az előzőhöz hasonlóan ráhelyezzük a következő réteg kolbászt, tojást, befedjük a maradék burgonyával, ráöntjük a maradék ízes tejfölt. A forró sütőben 30-35 percig, pirulásig sütjük. Friss, ízesített salátakeverékkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Rakott burgonya recepthez kapcsolódó receptek

Rakott burgonya

Rakott burgonya

A rakott burgonya kedvenc ételeink közé tartozik. Számtalan módon lehet variálni. Ez alkalommal semmi faxni: hagyományosan:) készítettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rakott burgonya recepthez

bankiani - 2011. november 16. 12345
Márta! Ne mérgelődj, engem a verseny utolsó napján a legutolsó kb. 10 receptemet végig lepontozták, az utolsó napon. Vannak, akik csak féltékenységből csinálják, mert ők nem tudnak alkotni, csak rombolni. Sokan vagyunk, és sokfélék, mindenkinek más az izlése.Üdv. Anikó.
BANKIANI - 2011. november 16. 12345
Nem tudom milyen Anikó, de nem én szóltam hozzá, én a keresztnevemet csak a végén használom. Üdv. Anikó
thumb
vajdamarta - 2011. november 16. 12345
Köszönöm a tippet, Anikó. Amikor havonta 1-2x elmegyek a hozzánk legközelebb 25 km-re levő piacra, élek is a lehetőséggel, bár zsírszegényt még sosem tudtam ott venni. Most viszont sokkal több ételbe használtam tejfölt, mint amire számítottam, mint amennyi itthon volt, ezért szorultam a boltira. Egyébként ha 3-4 nagy doboz bolti tejfölt tüllzacskóba kötünk, és kis tálat alárakva hűvös helyen fellógatjuk, másnapra isteni finom sűrítmény lesz az eredmény. Akár natúr, akár ízesítve pótolja még a krémsajtot is. Próbáltad már? Üdv.: Márti
Anikó - 2011. november 16. 12345
Ha házi tejföllel készítjük még finomabb lesz a rakott burgonyánk, amelyet piacon lehet vásárolni.