Rakott burgonya, köretnek recept

Rakott burgonya, köretnek
2 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1227

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bármilyen frissen sült húshoz, vagdalthúshoz kitűnő köret a rakott krumpli. Sőt magában is...:)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg burgonya
  • 8 db tojás
  • 4 dkg só
  • 5 dkg zsír
  • 6 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg sajt
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, és 5 tojást keményre főzünk. A burgonyát és a tojást is megpucoljuk. Elkészítjük a mártást. 5 dkg felhevített zsírban jól elkeverjük a 6 dkg lisztet, rövid ideig mérsékelt tűzön „pirítjuk”, majd felöntjük a közben felforralt forró tejjel. Habverővel, gyorsan simára keverjük, és fűszerezzük, só, fehér bors, szerecsendió. Belekeverjük három tojás sárgáját, és a tejfölt, végül a három tojás keményre felvert habját.

Óvatosan beleforgatjuk a felkarikázott burgonyát, és kemény tojást. Kikent, zsemlemorzsázott sütőedénybe öntjük, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, vajdarabkákat teszünk rá, és sütőben megsütjük. Amikor már rózsaszínű, rászórjuk a reszelt sajtot, és szép pirosra sütjük. Önálló ételként is megállja helyét. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Rakott burgonya, köretnek recepthez kapcsolódó receptek

Rakott burgonya, köretnek

Rakott burgonya, köretnek

Bármilyen frissen sült húshoz, vagdalthúshoz kitűnő köret a rakott krumpli. Sőt magában is...:)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés