Rakott burgonya másképp, Ibolya készítésében

Rakott burgonya másképp, Ibolya készítésében

A férfiak nem igazán kedvelik a májat, de baconbe tekerve, és megsütve, illetve így rakott formában ízletes ételként megkedveltethetjük velük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg burgonya
  • 0.5 kg csirkemáj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 tálca bacon szalonna
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 0.5 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, kicsit hűlni hagyjuk, és tojásszeletelővel szép egyenletesen felkarikázzuk. A csirkemájat megtisztítjuk, leöblítjük, vízszintesen ketté vágjuk, rászórjuk a fűszereket, és összekeverjük. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, a sütőedényt az egy evőkanál olívaolajjal átkenjük.

Az alját kirakjuk egy sor szalonna kockával. (Azért vágom fel kockára, mert tálalásnál könnyebb szervírozni.) A szalonnára rakunk egy sor burgonyát, erre kerül egy sor máj, majd ismét szalonna. Ezután a sor után letejfölözzük az eddigi sorokat, és enyhén megsózzuk. Ismét burgonyasor következik, majd máj, szalonna, ismét tejföl, só, majd az utolsó burgonyasor, amit jól letejfölözünk, és megsózunk.

Amennyiben maradt szalonna, rakjuk rá a tetejére. Előmelegített, gázsütő 5-6 közötti fokozatán, körülbelül fél óráig sütjük, de ha több idő kell, várjuk meg míg szép piros lesz a teteje. Savanyúságként bármit adhatunk mellé, de a legjobb hozzá a csalamádé. Jó étvágyat kívánok hozzá!!