Rakott burgonya sajtos-paprikásan recept

Rakott burgonya sajtos-paprikásan
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3436

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könyörögtek az Enyéim, hogy ne változtassam meg az eddig jól bevált és nagyon finom rakott krumplimat, ám engedve a pályázat csábításának, nem fogadtam szót nekik. Azonban amikor már írmagja sem maradt, bizony belátták, hogy fölösleges volt aggodalmuk, hiszen annyira ízletesre sikerült a kútfőből merített paprikás-csilis öntettől meg a vegyes sajttól. S ha még a kihűlésig várhattam volna a szeleteléssel…:)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.2 kg saláta burgonya (nem szétfövő fajta)
  • 6 db tojás
  • 6 db sajtos grillkolbász
  • 1 nagy pohár 1.5 %-os tejföl
  • 1 nagy pohár kefir
  • 1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál csilipor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt karaván sajt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál só

Elkészítés

A burgonyát megfőzzük a hajában, meghámozzuk, kihűtjük. A megmosott tojásokat sós vízben, forrás után 8 perc alatt keményre főzzük, többször váltott hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk a héjától, felszeleteljük. Mélyebb tálkában elkeverjük a tejfölt és a kefirt a tört paprikával, a csilivel és a fele sóval. Durvára lereszeljük a sajtokat, 3 felé osztjuk. 1 evőkanál olajjal kikenjük a sütőedényt, behintjük morzsával.

A maradék olajat tegyük serpenyőbe, a felkarikázott kolbászt kevergetés közben futtassuk meg a forró olajon, osszuk 2 részre. A tojásszeletelő segítségével vágjuk fel a kihűlt burgonyát. Harmadát rakjuk a sütőtálba, kicsit sózzuk meg, tegyük rá a kolbászkarikák felét, 3 felszeletelt tojást, meg a sajt harmadát. Locsoljuk meg a paprikás - tejfölös keverék harmadával. Megint tegyünk rá 1 sor burgonyát, picit sózzuk meg azt is, és jöhet rá a maradék kolbász, tojás, kevés sajt, a tejfölös elegy fele.

Burgonyával zárjuk le a tetejét, öntsük-kenjük rá a maradék tejfölös keveréket meg a kolbászkarikák kevés sült zsírját, és tegyük a tálat 35 percig 180 fokra állított hideg sütőbe. Amikor már szép pirosra sült a teteje, húzzuk ki a sütőből, szórjuk rá a maradék sajtot, tegyük vissza, hogy ráolvadjon, és kapcsoljuk le a hőt. 10-15 perc múlva egy kanálnyi snidlinges tejföllel, zöldfűszerrel díszítve tálalhatjuk. Kedvenc savanyúságunkat kínáljuk mellé. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Rakott burgonya sajtos-paprikásan recepthez kapcsolódó receptek

Rakott burgonya sajtos-paprikásan

Rakott burgonya sajtos-paprikásan

Könyörögtek az Enyéim, hogy ne változtassam meg az eddig jól bevált és nagyon finom rakott krumplimat, ám engedve a pályázat csábításának, nem fogadtam szót nekik. Azonban amikor már írmagja sem maradt, bizony belátták, hogy fölösleges…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés