Rakott csirkemell őszibarack kompóttal

Rakott csirkemell őszibarack kompóttal

Kell ennél jobb? Rakott csirkemell őszibarackkal. :)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg filézett, szeletelt csirkemell
  • 10 dkg baconszalonna
  • 4 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 20 dkg apróra vágott csiperkegomba
  • petrezselyem összevágva
  • csipetnyi szerecsendió örölve
  • fokhagyma apróra vágva
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • esetleg tejföl
  • 40 dkg hámozott, felezett őszibarack kompót
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csirkemelleket kikloffoljuk,sózzuk, megborsozzuk és kevés forró olajban átsütjük, kivesszük egy tálra. A baconszalonnát apróra vágjuk ebben az olajban szintén átsütjük az apróra vágott gombával megdinszteljük, kivesszük.

Elkészítjük a tölteléket. A 4 db zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a 4 db egész tojással, hozzárakjuk a szalonnát és a gombát, a petrezselymet, ételizesitőt, a fűszereket, a reszelt sajtot és ha teszünk bele 2 kanál tejfölt lazább lesz.

Egy jénai edényben, vagy tepsiben elkezdjük rakni először a csirkemellet, utána a tölteléket, de a végén a töltelék maradjon. Amiben sütöttük a szalonnát és a csirkemellet, azzal olajjal kikenjük a tepsit, ebben kezdjük a lerakást. Sütőben 40 percig sütjük lefedve, majd 5 percig tovább fedés nélkül. Kockákra vágva tálaljuk, barackkompottal esszük.