Rakott csirkés farfalle mexikói zöldségekkel recept
Beküldő: stefijud Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Látványos vendégváró lehet, Előre elkészíthető, s a vendégek érkezése előtt kell átsütni.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 500 gr farfalle tészta
- 40 dkg mexikói zöldségkeverék
- 2.5 dl tej
- 5 dkg Rama
- egész csirkemell-filé
- 2 evőkanál worchester szósz, étolaj, só
- 2 fej nagy fej vöröshagyma
- 1.5 evőkanál liszt
- zöldfűszerek (metélőhagyma, bazsalikom, rozmaring, ázsiai citromfű, ha valamelyik kimarad, az sem gond, s lehet friss és szárított is)
Elkészítés
A tésztát kifőzzük sós olajos vízben, s a margarinnal kikent tepsiben elterítjük.
Amíg a tészta fő, a csirkemell-filét vékony csíkokra vágjuk, olajon serpenyőben megsütjük, sózzuk, s kb egy evőkanálnyi worchester szósszal ízesítve pároljuk. Rászórjuk egyenletesen a tésztára.
A maradék margarint egy lábasban megolvasztjuk, benne megpirítjuk az egyik fej hagymát üvegesre és a lisztet krém színűre. Felöntjük tejjel, fűszerezzük ízlés szerint a zöldfűszerekkel. Hagyjuk hűlni.
Míg a fűszeres mártás hűl a felkarikázott hagymát a csirkés serpenyőben megpároljuk olajon, s rászórjuk a csirkedarabkákra. Megszórjuk az egészet mexikói zöldségkeverékkel, leöntjük a mártással. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.