Rakott currys csirke

Rakott currys csirke

Nagyon finom, a currytől különlegesebb!

6 személyre

  • 90 dkg csirkemell
  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg trappista sajt
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • bors
  • ételízesítő
  • curry
  • olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát feltesszük főni sós, olajos vízben.

A csirkemellet kockára vágjuk, megszórjuk sóval, borssal és az ételízesítővel, majd hozzáadjuk a kukoricát, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben megsütjük 15-20 perc alatt.

A sajtmártáshoz a margarint felolvasztjuk egy kis lábasban, hozzáadjuk apránként a 4 evőkanál lisztet, ezzel csomómentesre keverve felöntjük a tejjel, beleszórunk 10 dkg reszelt sajtot, a curryt, megsózzuk, és lassan keverve 1-2 percig összefőzzük.

Egy kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát, erre rákanalazzuk a húst, és az egészet leöntjük a sajtmártással. 10 dkg sajttal megszórva előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.