Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2497

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rizs és a káposzta aránya ízlés szerint változtatható, ki hogyan szereti. Minél többet melegítjük, annál finomabb lesz, persze ha marad belőle.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg darált sertéshús
  • 0.5 kg vecsési savanyú káposzta
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 pohár 2,5 dl-es pohár rizs
  • 0.5 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 0.5 mokkáskanál fekete bors
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • delikát ételízesítő

Elkészítés

A fél kilogramm darált sertéshúsból pörköltet készítünk. Egy evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagyma felét (egy fej), rátesszük a húst, majd kifehéredése után, kerülnek rá a fűszerek: kömény, bors, pirospaprika, só, én legtöbbször só helyett is csak a delikát ételízesítőt használom. Kevés hideg vízzel felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Közben elkészítjük a rizst. Két evőkanál olívaolajon átpirítjuk a több vízben átmosott, kissé leszárított rizst, és felöntjük szűk fél liter forró vízzel. Só, és ételízesítő, majd fedő alatt gyújtólángon hagyott előmelegített sütőbe tesszük. A káposztát is átpirítjuk. Egy evőkanál olívaolajon a második fej apró kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, erre tesszük rá a savanyú káposztát, amiről leöntöttük a levét, és egy kissé összevágtuk.

Éppen csak leheletnyire olajjal átkent sütőedényben összerakjuk az alkotó elemeket. A káposztával kezdjük, gondolatban három részre osztjuk, az első részét az edény alján egyenletesen elterítjük. Erre jön a rizs fele, majd a pörkölt fele. Betakarjuk káposztával, és a tejföl felét egyenletesen elosztjuk rajta, enyhén sózzuk meg a tejfölt, hogy jó ízelegyen, amikor összesül. A rizs második fele következik, majd a pörkölt, és befejezésül a káposzta zárja a sort.

A sütőben rózsaszínre sütjük. Felkockázva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Rakott káposzta recepthez kapcsolódó receptek

Rakott káposzta

Rakott káposzta

A rizs és a káposzta aránya ízlés szerint változtatható, ki hogyan szereti. Minél többet melegítjük, annál finomabb lesz, persze ha marad belőle.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés