Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2693

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hagyomány mifelénk a rakott káposzta, legalább havonta egyszer elkészítem.

6 személyre

  • 1.6 kg vecsési savanyú káposzta
  • 1 kg darált sertéslapocka
  • 30 dkg rizs előre párolva
  • só, bors
  • 1 db vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tejföl
  • 2 db tojás

Elkészítés

A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú. Olajon a cukrot karamellizáljuk, és rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.

A darálthústból a szokásos módon a hozzávalókból pörköltet főzünk. Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával. A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.


Rakott káposzta recepthez kapcsolódó receptek

Rakott káposzta

Rakott káposzta

Hagyomány mifelénk a rakott káposzta, legalább havonta egyszer elkészítem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés