Rakott karajszelet tejfölösen recept

Rakott karajszelet tejfölösen
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
14499

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nálunk a húsos ételek fogynak a legjobban. Igyekszem sokféleképpen elkészíteni a sertésnek eme nemes részét, amit a legtöbb ember szeret. Nem feltétlenül kell követni a szokásokat, unalmas mindig rántott húst ennünk vasárnap, amikor kirukkolhatunk rakott hússal is - mégpedig ezzel a tejfölössel, amit reszelt sajttal bolondítunk meg.

4 személyre

  • 10 szelet tisztított karaj (Ami azt jelenti,hogy a felesleges inaktól szabadítsuk meg.)
  • 4 dl tejföl
  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 20 dkg koktél vagy cseresznye paradicsom
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 ág kakukkfű
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítés

1. A húst ha egészben van, tisztítsuk meg az inaktól, és szeleteljük fel vékonyra. Kenjük be tejföllel, és egy napra tegyük a hűtőbe érlelni.

2. A padlizsánt 1 cm karikákra vágjuk fel, majd grill serpenyőben olívaolajjal kicsit megkenve grillezzük meg. Sózzuk, borsozzuk.

3. A hagymákat és a kakukkfüvet finomra vágjuk tisztítás után.

4. Felhasználás előtt a húst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük kb. 5 perc alatt.

5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

6. Hőálló tálba öntjük, a sült hús olaját, majd elrendezzük benne a sült padlizsán, és paradicsomkarikák felét. Megszórjuk a hagymákkal és a kakukkfűvel. Rátesszük a hússzeleteket, és betakarjuk a maradék padlizsán és paradicsomkarikákkal.

7. A tetején elosztjuk a maradék 2 dl tejfölt, és megszórjuk a sajttal. A sütőben szép aranybarnára sütjük.

8. Amikor a sajt megpirult, tálaljuk.


Rakott karajszelet tejfölösen recepthez kapcsolódó receptek

Rakott karajszelet tejfölösen

Rakott karajszelet tejfölösen

Nálunk a húsos ételek fogynak a legjobban. Igyekszem sokféleképpen elkészíteni a sertésnek eme nemes részét, amit a legtöbb ember szeret. Nem feltétlenül kell követni a szokásokat, unalmas mindig rántott húst ennünk vasárnap, amikor kirukkolhatunk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rakott karajszelet tejfölösen recepthez

thumb
vajdamarta - 2015. november 27.
Karfiollal, brokkolival, cukkinivel, leveszöldséggel stb. is nagyon finom és változatos a sertés eme része, de nyuszi és szárnyas husival is. Padlizsánnal még nem próbáltam, ám sor kerül rá, kedvet kaptam tőled...