Rakott kelbimbó baconnal, sajtszósszal recept
Beküldő: bankiani Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Nagyon egyszerű és előételnek is jó, kicsit sonkás, füstölt izű étel!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 0.5 kg kelbimbó
- 1 db erőleveskocka
- 1 db sonkás sajt (tömlős)
- 1 dl tejszín
- 10 dkg baconszalonna csíkokra vágva
- vaj, zsemlemorzsa a jénai kikenéséhez
Elkészítés
A kelbimbót az erőleveskockával és vízzel felfőzzük, majd leszűrjük és a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénai edénybe tesszük. A baconszalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben elősütjük, elkészítjük a gyors sajtszószt. A sonkás, tejszínes sajtot kevéske tejszínnel összekeverjük és a kelbimbóra öntjük.
Tehetünk rá reszelt sajtot is. A baconnal megszórjuk, és a sütőben 15 percig sütjük.
Rakott kelbimbó baconnal, sajtszósszal recepthez kapcsolódó receptek
Rakott kelbimbó baconnal, sajtszósszal
Nagyon egyszerű és előételnek is jó, kicsit sonkás, füstölt izű étel!