Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2585

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kalóriaszegény, de vitaminokban gazdag káposzta, ezért fogyókúrázóknak ideális táplálék. Ez is egy könnyű nyári vacsora lehet.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg kelkáposzta nagy levelekkel
  • 0.5 kg darálthús
  • 1 db tojás
  • 8 dkg rizs
  • töltelékfűszerek
  • összevágott vöröshagyma
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A kelkáposzta nagyobb leveleit lebontjuk, a kemény torzsarészt levágjuk, megmosva megfőzzük húsleveskockával, majd lecsepegtetjük. A tölteléket a darált húsból és az előfőzött rizsből, a tojással, fűszerekkel összekeverve készítjük el. A kivajazott tepsit meghintjük zsemlemorzsával, elkezdjük lerakni a kelleveleket, majd a töltelék következik (erre is lehet tejfölt rakni), végül a levelekkel fedjük be. Tejföllel meglocsoljuk, és vajdarabkákkal megszórjuk. Sütőben kb. 40 percig lefedve sütjük, majd 5-10 percig még fedetlenül megpirítjuk a tetejét.


Rakott kelkáposzta recepthez kapcsolódó receptek

Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Kalóriaszegény, de vitaminokban gazdag káposzta, ezért fogyókúrázóknak ideális táplálék. Ez is egy könnyű nyári vacsora lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés