Rakott kelkáposzta Ibi módra recept

Rakott kelkáposzta Ibi módra
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5448

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elkészíthető sertéshúsból is, sőt az eredetibb a sertéshúsos, a pulyka viszont nem zsíros, így kíméletesebb, de ugyanolyan ízletes.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 0.5 kg darált pulykahús
  • 1.5 dl rizsből párolt rizs
  • 0.5 kg kelkáposzta
  • 2 kicsi vagy 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés

A pulykahúsból ízlésünknek megfelelően pörköltet főzünk. A kelkáposztát ételízesítős vízben megpároljuk - én fel szoktam kockázni, és csak annyi levelet hagyok egyben, amivel a sütőedény alját beborítom, illetve a rakottas tetejét szintén be tudom takarni. (8-10 levél). A rizst szintén megpároljuk. Amikor minden kész, összeállítjuk a következő sorrendben: a jénai tálat vékonyan kikenjük fagyos zsírral, majd zsemlemorzsával beszórjuk. Beleterítjük az egész kelleveleket, majd a rizs következik, erre kerül rá a pörkölt és a káposzta fele. Meglocsoljuk a tejföl felével, majd újra rizs, pörkölt, káposzta (vágott), tejföl (fele), egész káposztalevelek lekenve a maradék tejföllel, és szép pirosra sütjük a sütőben.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Rakott kelkáposzta Ibi módra recepthez kapcsolódó receptek

Rakott kelkáposzta Ibi módra

Rakott kelkáposzta Ibi módra

Elkészíthető sertéshúsból is, sőt az eredetibb a sertéshúsos, a pulyka viszont nem zsíros, így kíméletesebb, de ugyanolyan ízletes.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés