Rakott krumpli recept

Rakott krumpli
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3232

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régen készítettem már, mert nálunk inkább téli étel, ennek ellenére igen kedvelt a rakott krumpli.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg krumpli
  • 10 db tojás
  • 1 szál csabai füstölt kolbász
  • zsír vagy margarin
  • egy kevés zsemlemorzsa
  • 2 kis pohár tejföl vagy egy nagy pohár
  • kevés piros arany (el is maradhat)

Elkészítés

A jól megmosott, héjában hagyott közepes nagyságú krumplikat enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, egy kicsit állni hagyjuk a fedő alatt, saját gőzében, majd megpucoljuk, és tojásszeletelővel felvágjuk. A tojást is megfőzzük (keményre), azt is megpucoljuk, és karikára vágjuk a szeletelővel. A kolbászt vékonyra karikázzuk.

Vékonyan kikenünk egy jénai sütőtálat, és beszórjuk zsemlemorzsával. A hozzávalókat rétegezve, lerakjuk a tálba: burgonya, tojás, kolbász, majd ismétlés. Közben enyhén sózzuk a sorokat, a kolbász kivételével, és a burgonya sorokat letejfölözzük. Én ezt a mennyiséget háromszor szoktam ismételni. A befejező sor burgonya, lekenve tejföllel, kicsit megszórva zsemlemorzsával, és aki szereti, megcsepegtetheti piros arannyal.

A tetejét meglocsoljuk egy kis olvasztott zsírral, vagy margarinnal. Előmelegített sütőben (gázsütő 5-ös fokozatán) körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük, Tálalásnál, lila hagymás káposztasalátát kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!!


Rakott krumpli recepthez kapcsolódó receptek

Rakott krumpli

Rakott krumpli

Régen készítettem már, mert nálunk inkább téli étel, ennek ellenére igen kedvelt a rakott krumpli.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés