Rakott krumpli leves recept

Rakott krumpli leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Maryann

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
39

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki szereti a rakott krumlit,ezt is szeretni fogja.
4 személyre

  • 30.dkg burgonya
  • 5.dkg füstölt szalonna
  • 10.dkg vörös hagyma
  • 4.db tojás
  • 1.5 dl tejföl
  • 10.dkg paraszt kolbász
  • só-bors ízlés szerint

Elkészítés

A szalonnát apróra kockáztam,zsírjára sütöttem a fazékban,majd a pörcöket kiszedtem és félre raktam.A zsiradékon megpároltam a szeletekre vágott hagymát,majd a tisztított,kockázott burgonyát.Együtt dinszteltem pár percig és felöntöttem vízzel.Enyhén sóztam-borsoztam és beledobtam egy húsleves kockát.Ha van kész húsalaplé,akár fagyóból,akkor azzal engedem fel.

Mikor a burgonya megpuhult,levesszük a lángról és összeturmixoljuk.

A tejfölt egy merőkanálnyi forró levessel simára keverjük,visszatesszük a levest a lángra,s hozzáadjuk a tejfölt.Újraforraljuk,közben kevergetjük hogy ne csapjon ki a tejföl.1-2 perc és kész is.

A kobászt vékony karikára szeleteljük és negyedeljük,pici olajon vagy zsíron ropira sütjük.A tojásokat megfőzzük.

Tálaláskor a tojás karikákat a tányéba tesszük,rámerjük a levest és megszórjuk a kolbászchipszekkel.


Rakott krumpli leves

Rakott krumpli leves

Aki szereti a rakott krumlit,ezt is szeretni fogja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés