Rakott krumpli leves

Rakott krumpli leves
Aki szereti a rakott krumlit,ezt is szeretni fogja.
4 személyre

  • 30.dkg burgonya
  • 5.dkg füstölt szalonna
  • 10.dkg vörös hagyma
  • 4.db tojás
  • 1.5 dl tejföl
  • 10.dkg paraszt kolbász
  • só-bors ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szalonnát apróra kockáztam,zsírjára sütöttem a fazékban,majd a pörcöket kiszedtem és félre raktam.A zsiradékon megpároltam a szeletekre vágott hagymát,majd a tisztított,kockázott burgonyát.Együtt dinszteltem pár percig és felöntöttem vízzel.Enyhén sóztam-borsoztam és beledobtam egy húsleves kockát.Ha van kész húsalaplé,akár fagyóból,akkor azzal engedem fel.

Mikor a burgonya megpuhult,levesszük a lángról és összeturmixoljuk.

A tejfölt egy merőkanálnyi forró levessel simára keverjük,visszatesszük a levest a lángra,s hozzáadjuk a tejfölt.Újraforraljuk,közben kevergetjük hogy ne csapjon ki a tejföl.1-2 perc és kész is.

A kobászt vékony karikára szeleteljük és negyedeljük,pici olajon vagy zsíron ropira sütjük.A tojásokat megfőzzük.

Tálaláskor a tojás karikákat a tányéba tesszük,rámerjük a levest és megszórjuk a kolbászchipszekkel.