Rakott krumpli leves recept

Rakott krumpli leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Maryann

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
67

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki szereti a rakott krumplit, ezt a levest is szeretni fogja.

4 személyre

  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • 1.5 dl tejföl
  • 10 dkg paraszt kolbász
  • só-bors ízlés szerint

Elkészítés

A szalonnát apróra kockáztam, zsírjára sütöttem a fazékban, majd a pörcöket kiszedtem és félre raktam. A zsiradékon megpároltam a szeletekre vágott hagymát, majd a tisztított, kockázott burgonyát. Együtt dinszteltem pár percig és felöntöttem vízzel. Enyhén sóztam-borsoztam és beledobtam egy húsleves kockát. Ha van kész húsalaplé, akár fagyóból, akkor azzal engedem fel.

Mikor a burgonya megpuhult, levesszük a lángról és összeturmixoljuk.

A tejfölt egy merőkanálnyi forró levessel simára keverjük, visszatesszük a levest a lángra, és hozzáadjuk a tejfölt. Újraforraljuk, közben kevergetjük hogy ne csapjon ki a tejföl. 1-2 perc és kész is.

A kolbászt vékony karikára szeleteljük és negyedeljük, pici olajon vagy zsíron ropira sütjük. A tojásokat megfőzzük.

Tálaláskor a tojás karikákat a tányérba tesszük, rámerjük a levest és megszórjuk a kolbászchipszekkel.


Rakott krumpli leves recepthez kapcsolódó receptek

Rakott krumpli leves

Rakott krumpli leves

Aki szereti a rakott krumplit, ezt a levest is szeretni fogja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés