Rakott padlizsán recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 95 perc
Megnézték: |
Rakott padlizsán recept
- 3 db padlizsán
- 1 dl étolaj
- 4 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg főtt hús
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 marék frissen aprított petrezselyem
- só, bors
- zsemlemorzsa a sütéshez
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A padlizsánokat karikára vágjuk, besózzuk, és ½ órán át állni hagyjuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük és áttörölgetjük.
A padlizsánszeletek mindkét oldalát forró olajban aranybarnára sütjük.
Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és 10 perc alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fôtt húst, a paradicsompürét és a petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük.
A padlizsánszeletekkel kibéleljük egy hőálló edény alját, rákanalazzuk a húsos keverék felét, erre újabb réteg padlizsánt rakunk, majd a maradék szószt, végül megint padlizsánt.
A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, elosztjuk rajta a maradék vajat, majd 45 perc alatt készre sütjük.